Pastarųjų dienų audros sukėlė potvynių ir žemės nuošliaužų, užtvindydamos ištisus miestų rajonus ir nušluodamos nuo kalvų šlaitų pastatus Minas Žeraiso, Espirito Santo ir Rio de Žaneiro valstijose. Iki pirmadienio lietus aprimo, tačiau prognozuojama, kad vėliau šią savaitę jis atsinaujins kai kuriuose Brazilijos rajonuose.

Dėl užlietų kelių susiformavo sraujymės, pražudžiusios žmonių, apgadinusios namų ir nunešusios automobilių.

Evakuotieji buvo apgyvendinti laikinose pastogėse bažnyčiose, mokyklose ir gaisrinėse. Vietos valdžia paprašė aukoti nukentėjusiesiems drabužius, paklodes ir čiužinius.

Pasak gelbėtojų, Minas Žeraise evakuota 15 tūkst. žmonių, o Espirito Sante – dar beveik 10 tūkstančių. Rio de Žaneire buvo evakuota mažiausiai 6 000 žmonių, pranešė vietos žiniasklaida, remdamasi įvairių savivaldybių duomenimis. Šio regiono pareigūnai kol kas nesureagavo į prašymą pateikti oficialios informacijos.

Vietos valdžia perspėjo, kad Belo Orizontės metropolinė zona, kur gyvena beveik 6 mln. žmonių, per artimiausias tris dienas gali sulaukti iki 100 mm kritulių.

Per vieną 24 valandų laikotarpį nuo ketvirtadienio iki penktadienio mieste iškrito 171 mm lietaus – tai yra didžiausias kritulių kiekis per pastaruosius 110 metų. Daugiau kaip 120 Minas Žeraiso valstijos savivaldybių paskelbė nepaprastąją padėtį.