Dar mažiausiai 30 žmonių laikomi dingusiais po penktadienį vakare įvykusio 6,8 balo žemės drebėjimo, kurio epicentras buvo ties Sivridžės miesteliu rytinėje Elaziho provincijoje.

Prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas sakė, kad imamasi visų priemonių padėti žemės drebėjimo paveiktiems žmonėms.

„Esame su mūsų žmonėmis“, – per „Twitter“ parašė valstybės vadovas.

Gaivalinių nelaimių ir krizių valdymo agentūra (AFAD) nurodė, kad požeminiai smūgiai Sivridžę supurtė apie 20 val. 55 min. vietos (19 val. 55 min. Lietuvos) laiku.

JAV Geologijos tarnyba smūgių stiprumą įvertino 6,7 balo ir nurodė, kad jų židinys buvo 10 km gylyje.

Turkija yra didelio seisminio aktyvumo zonoje.

Televizijos reportažuose matyti panikos apimti žmonės, bėgantys iš pastatų į lauką, taip pat vieno pastato stogą apėmęs gaisras.

Į paveiktą regioną nuvykę vidaus reikalų, aplinkos ir sveikatos apsaugos ministrai sakė, kad žmonių žuvo Elaziho provincijoje ir kaimyninėje Malatijos provincijoje, esančios toliau į pietvakarius.

AFAD duomenimis, žuvo mažiausiai 20 žmonių, dar 1 015 buvo sužeisti.

„Malatijoje po griuvėsiais niekas nėra įstrigęs, bet Elazihe šiuo metu vykdomos paieškų ir gelbėjimo operacijos siekiant surasti 30 piliečių“, – penktadienį sakė vidaus reikalų ministras Suleymanas Soylu.

Vienoje gyvenvietėje mažadaug už 30 km nuo Elaziho gelbėtojai ieškojo žmonių, galimai įstrigusių penkiaaukščio pastato griuvėsiuose, sakė ten esantys naujienų agentūros AFP žurnalistai. Vienas žmogus iš po nuolaužų buvo ištrauktas gyvas.

Gelbėtojai ir vietos gyventojai gatvėse užkūrė laužus, kad žmonės galėtų sušilti.

Nukentėjusieji nuo žemės drebėjimo Malatijoje evakuojami į sporto centrus, mokyklas ir svečių namus.