„Mes turime savo šalį. Mes suverenūs ir nepriklausomi. Mes savo smegenimis ir rankomis uždirbome, ką galėjome, kuriame savo šalį. Ir mes negalime būti kurios nors kitos šalies dalis. Aš negaliu jūsų išduoti ir ištirpdyti Baltarusiją, netgi mūsų broliškojoje Rusijoje“, - sakė A. Lukašenka, penktadienį lankydamasis Baltarusijos Šklovo mieste. Prezidentą cituoja valstybinė naujienų agentūra „BelTA“.

Anot A. Lukašenkos, derybose su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu jis „prieš pusantrų dvejus metus aiškiai pasakė: šito (Baltarusijos prijungimo prie RF) Baltarusijoje niekas negali padaryti“. „Net jei aš sutikčiau su tuo, tai baltarusiai per vienerius metus po tokio sprendimo mane suvalgytų“, - teigė A. Lukašenka.

„Aš nenoriu būti paskutinis Baltarusijos prezidentas. Garbinga būti pirmuoju, bet būti paskutinis nenoriu. Aš noriu, kad mūsų vaikai taikoje ir santarvėje gyventų šiame žemės lopinėlyje. Apsikabinę su Rusijos žmonėmis. Rusai nėra mums svetimi. Tiesa, nuo jų dabar mažai kas priklauso“, - pridūrė A. Lukašenka.

Anksčiau penktadienį Baltarusijos prezidentas apkaltino Rusiją, kad ji „mokestiniais manevrais“ daro spaudimą Baltarusijai ir siekia atimti šalies nepriklausomybę.