„Sužinojome, kad daugeliui Holokaustą išgyvenusių žmonių nebuvo suteikta galimybė apsilankyti pasauliniame Holokausto forume“, – tviterio paskyroje rašė V. Zelenskis. Jis teigė, kad „šie žmonės labiausiai už visus nusipelnė pagerbimo“. V. Zelenskis taip pat pabrėžė, kad Ukrainos delegacija vis tiek ketina dalyvauti visuose renginiuose ir numatytuose susitikimuose.

Ketvirtadienį Jeruzalėje susitinka beveik 50 šalių delegatai 75-osioms Aušvico mirties stovyklos išvadavimo metinėms paminėti.

„Yad Vashem“ Holokausto memorialo ir muziejaus, kuriame vyks forumas, atstovai teigė apgailestaujantys dėl tokio V. Zelenskio sprendimo. Jie tvirtino, kad apie tai sužinojo tik ketvirtadienio rytą.

Muziejaus atstovas žurnalistams sakė, kad išgyvenusiesiems atiduoti vietas, iki renginio likus tiek mažai laiko, tiesiog neįmanoma. Jo teigimu, niekas neprašo vyresnių žmonių atvykti nedelsiant, be išankstinio perspėjimo.

Atstovas informavo, kad forume dalyvauja 100 Holokaustą išgyvenusių asmenų, o palapinėje yra 780 vietų. Izraelio žiniasklaida pranešė, kad išgyvenusiesiems palapinėje rezervuota tik 30 vietų.
Izraelio užsienio reikalų ministerija teigia, kad šis renginys yra „didžiausias politinis įvykis“ nuo Izraelio įkūrimo 1948 m.