Devyni kariai ir septyni civiliai gelbėtojai bando prasikasti pro sniegą ir ledą, eidami Anapurnos žygeivių taku. Jie daro pažangą nustatydami galimą dingusiųjų buvimo vietą, pranešė kariuomenės atstovas Bigyanas Devas Pandey'us.

Dėl snygio ir blogų oro sąlygų antradienį gelbėjimo operacija buvo sustabdyta.

Operacijoje taip pat dalyvaujančios Nepalo žygeivių agentūrų asociacijos atstovas Khumas Bahaduras Subedi sakė turintis vilties, kad iki trečiadienio popietės gelbėtojai geriau nustatys dingusiųjų buvimo vietą.

Žygeiviai ir jų vedliai tebelaikomai dingusiais, tačiau kalnų turizmo ekspertai neteikia didelių vilčių, kad žygeiviai galėjo išgyventi po penktadienį įvykusios sniego griūties.

Lavina užgriuvo žygeivių taką po didžiulio snygio. Kiti tame rajone buvę žygeiviai buvo sraigtasparniais išskraidinti į saugias vietas.

Pietų Korėjos užsienio reikalų ministerija informavo, kad iš dingusiųjų šalies piliečių dvi yra 4-ą ir 6-ą dešimtį einančios moterys ir du 6-ą dešimtį einantys vyrai. Pietų Korėjos švietimo pareigūnai nurodė, jog keturi dingusieji buvo savanoriai mokytojai, atvykę mokyti vaikų Nepale.