Pasak ministrų kabineto atstovų, „prie Teherano sudužusio Ukrainos lainerio borto savirašiai bus iššifruoti Irano teritorijoje“.

Pirmadienį Irano civilinės aviacijos organizacijos incidentų tyrimo skyriaus vadovas Hassanas Rezaeifaras teigė, kad Irano pareigūnai perduos Ukrainai prie Teherano sudužusio lėktuvo borto savirašių informaciją. Anot jo, ši informacija bus perskaityta Kijeve naudojantis Prancūzijos, Kanados ir JAV ekspertų patirtimi. H. Rezaeifaras taip pat pabrėžė, kad Teheranas žengia šį žingsnį, atsakydamas į Ukrainos vyriausybės prašymą.

Ukrainos tarptautinių oro linijų lėktuvas „Boeing-737“ sudužo sausio 8 d. vos pakilęs iš Teherano oro uosto. Incidento metu žuvo 176 žmonės: Afganistano, Didžiosios Britanijos, Irano, Kanados, Švedijos, Ukrainos ir Vokietijos piliečiai.

Sausio 11 d. naujienų agentūra ISNA išplatino Irano ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo pareiškimą, kuriame sakoma, kad Ukrainos tarptautinių oro linijų lėktuvas buvo numuštas prie Teherano „dėl netyčinės žmogiškosios klaidos“. Anot pareiškimo autorių, laineris atsidūrė netoli vieno iš svarbių Irano revoliucinės gvardijos karinių objektų, be to, savo forma ir skrydžio aukščiu orlaivis „buvo panašus į priešo objektą“.