Aadilas Umairas Rahimas (6 m.) dingo penktadienį.

Vienos Nottinghamo mokyklos auklėtinis kartu su bendraklasiais važiavo iš ekskursijos Londone, grupelę vežantis autobusas apie 19.15 val. trumpam sustojo šalia greitkelio M1 esančioje paslaugų zonoje Newport Pagnell (3 mylios nuo Milton Keynes).

Kai po pertraukėlės moksleiviai susiruošė atgal, vieno vaiko pasigesta. Iš pradžių manyta, kad jis pasislėpė, tačiau netrukus apie dingusį 6 metukų berniuką pranešta policijai.

Nedelsiant prasidėjo didelio masto paieškos operacija, kurioje dalyvavo ne tik gausios policijos bei ugniagesių pajėgos, bet ir vietos bendruomenė – iš viso apie tūkstantis žmonių, kurie šukavo artimiausias apylinkes visomis kryptimis kone centimetro tikslumu.

Pasitelkti specialiai apmokyti šunys, sraigtasparnis, gelbėtojai su valtimi, mat netoliese yra vandens telkinių.

Paieškas apsunkino tamsa, nerimą kėlė iki nulio nukritusi oro temperatūra – vaikas buvo apsirengęs tik mokykliniu megztuku.

Vis dėlto 9 valandas trukusi operacija baigėsi sėkmingai – šeštadienį paryčiais Aadilas Umairas Rahimas rastas užmigęs visai netoli paslaugų zonos: apie 4.15 val. ryte berniukas miegojo ant betoninio bloko kelio darbų vietoje, prie pėsčiųjų tilto per greitkelį.

Jis sugrąžintas susijaudinusiems tėvams. Šie dėkojo visiems, kurie dalyvavo paieškoje.

„Su sūnumi – viskas gerai. Policininkai man sakė, kad vaikas miegojo, kai jie jį rado“, – sakė berniuko tėvas Umairas Rahimas.