Be šio „Jabloko“ nario, organizaciniame komitete dirba Rusijos libertarų partijos, liberalios pakraipos nesisteminių politinių organizacijų koalicijos PARNAS, Aleksejaus Navalno įkurto Kovos su korupcija fondo (FBK), Permainų partijos ir kitų demokratinių opozicinių organizacijų atstovai.

Pagal įstatymo reikalavimus, likus dviem savaitėms iki vasario 29 dieną numatytų eitynių bus pateiktas prašymas išduoti leidimą organizuoti renginį.

„Tai bus politinės eitynės, kurių pagrindinis tikslas – [pareikalauti] Rusijos valdžios kaitos ir pasmerkti uzurpaciją. Galų gale, būtent to ir siekė Borisas Nemcovas, atidavęs už tai gyvybę“, – socialiniame tinkle „Facebook“ parašė buvęs B. Nemcovo bendražygis Ilja Jašinas.

Vienas aršiausių Rusijos prezidento Vladimiro Putino kritikų B. Nemcovas buvo nušautas netoli Kremliaus 2015 metų vasario 27 dieną.

2017 metais dėl jo nužudymo teismas kaltu pripažino buvusį saugumo pareigūną iš Čečėnijos ir skyrė jam 20 metų kalėjimo. Dar keturi vyrai buvo pripažinti kaltais dėl savo vaidmens nužudyme.

Tačiau B. Nemcovo šeima ir bendražygiai mano, kad tikrieji nužudymo organizatoriai iki šiol yra nenubausti. Daugelis pirštu rodo į Maskvos remiamą Čečėnijos vadovą Ramzaną Kadyrovą ir patį Kremlių.

Kasmet per B. Nemcovo nužudymo metines organizuojamos eitynes opozicionieriui atminti.