Tik ne viskas vyko taip sklandžiai, kaip norėtųsi, skelbia tsn.ua.

Konferencijoje dalyvavo Vokietijos kanclerė Angela Merkel, Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas, Turkijos vadovas Taiypas Erdoganas, Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, Alžyro prezidentas Abdelmadjidas Tebboune‘as, Egipto vadovas Abdelis Fattah el Sisi, Kongo Respublikos vadovas Denisas Sassou-Nguesso, Jungtinės Karalystės ministras pirmininkas Borisas Johnsonas ir Italijos premjeras Juseppe Conte, Abu Dabio kronprincas, Jungtinių Valstijų valstybės sekretorius Mike‘as Pompeo, Kinijos užsienio reikalų ministras, Jungtinių Tautų generalinis sekretorius Antonio Gutteresas, Europos Sąjungos, Afrikos Sąjungos ir Arabų valstybių lygos vadovai bei, žinoma, konfliktuojančių pusių atstovai – Libijos ministras pirmininkas Fayezas al-Sarrajas ir generolas Khalifa Haftaras.

Angela Merkel, Vladimiras Putinas

Paskutinis bendrai nuotraukai atvyko V. Putinas, kelios minutės prieš jį – Turkijos prezidentas. Skelbiama, kad būtent Rusijos prezidentas privertė visus konferencijos svečius laukti, kada galės visi kartu pozuoti bendrai nuotraukai.


Kai visi valstybių ir vyriausybių vadovai sustojo priešais žiniasklaidos atstovus, A. Merkel pastebėjo, kad trūksta V. Putino ir pradėjo akimis Rusijos prezidento ieškoti. Prie jos netrukus prisijungė ir Prancūzijos prezidentas, kuris galiausiai ir atvedė V. Putiną į vietą.

Galiausiai V. Putinas prisijungė prie kitų lyderių, ir A. Merkel jam parodė, kur turėtų atsistoti bendrai nuotraukai.

„Komsomolskaja Pravda“ korespondento vaizdo įrašas, kuriame ir įamžintas laukimas ir pasimetimas, tapo labai populiarus internete, o tviteryje komentatoriai nepraleido progos iš situacijos pasišaipyti.

2013 metų gegužę V. Putinas tris valandas vėlavo į Maskvoje vykusį susitikimą su tuometiniu JAV valstybės sekretoriumi Johnu Kerry.

Apie V. Putino nepagarbą kitų laikui kuriamos legendos. Kremliuje dirbantys žurnalistai jau įpratę prezidento laukti valandų valandas. V. Putino vėlavimo laikas tiesiogiai priklauso nuo asmens, su kuriuo ketina susitikti, 2015 metais rašė theguardian.com.

Remiantis Rusijos prezidento įsitikinimu, valandos vėlavimas – savotiškas pagarbos ženklas.

Atsižvelgiant į faktą, kad V. Putinas visada laiku pasirodo tiesiogiai per televiziją transliuojamose spaudos konferencijose ir suplanuotuose renginiuose, galima daryti išvadą, kad vėlavimas į susitikimus su Rusijos ir užsienio politikais yra gerai apgalvota psichologinė taktika, rašė „The Guardian“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (466)