Medikai patvirtino, kad iš protrūkio epicentru laikomo Uhano atskridusi 35 metų Kinijos pilietė yra užsikrėtusi naująja koronaviruso paderme, pranešė Korėjos ligų kontrolės ir prevencijos centrai (KCDC).

Šeštadienį minėta kinė dėl peršalimo simptomų lankėsi ligoninėje Uhane, kur jai buvo išrašyta vaistų. Paskui moteriškė atskrido į Inčono oro uostą, kur jai buvo skirtas karantinas.

Užsikrėtimo faktas buvo patvirtintas pirmadienį. Pacientė stabilios būklės, ji gydoma vienos medicinos įstaigos izoliuotoje patalpoje.

„Ji atvyko į Seulą švęsti Naujųjų metų pagal Mėnulio kalendorių“, – sakė KCDC direktorė Jung Eun-kyeong, pridurdama, kad korėjiečių tarnybos tiria, kaip ji judėjo lėktuve, taip pat nustato potencialiai su ja kontaktavusius žmones, tokius kaip skrydžio palydovai.

„Kadangi [jos liga] buvo aptikta karantino etape, vietos gyventojai nebuvo paveikti“, – pridūrė ji.

Protrūkis išprovokavo nerimą, nes naujasis virusas priklauso tai pačiai šeimai kaip ir patogenas, sukeliantis SARS (ūmų kvėpavimo takų sindromą). 2002–2003 metais nuo šios infekcijos mirė 349 žmonės žemyninėje Kinijoje ir dar 299 Honkonge.

Iki šiol nebuvo patvirtinta jokių užsikrėtimo nuo kito žmogaus atvejų, tačiau valdžios institucijos anksčiau perspėjo, jog tokia rizika „negali būti atmesta“.

Uhano tarnybos informavo, kad ligos protrūkio epicentras yra vienas jūros gėrybių turgus; jis uždarytas sausio 1 dieną.

Minėta kinė teigė Pietų Korėjos pareigūnams nesilankiusi tame turguje ir sąmoningai nekontaktavusi su užsikrėtusiais pacientais Uhane.