SOHR, remdamasi aktyvistais, pareiškė, kad tarptautinės bendruomenės pripažįstamą Libijos vyriausybę remianti Turkija ketina į šią šalį nusiųsti apie 6 tūkst. sirų kovotojų.

„Beveik 2 400 kovotojų jau perkelti į Tripolį, dar 1 700 atvyko į Turkiją apmokymams“, – pranešime teigia SOHR, nepatikslindama, kada į Libiją atvyko sirų kovotojai.

Pasak organizacijos, daugelis kovotojų yra iš Afrino regiono Sirijos šiaurės vakaruose.

Karas Libiją krečia nuo 2011 m., kai buvo nuverstas ilgametis diktatorius Muammaras Gaddafi.

Tarptautinės bendruomenės pripažįstama premjero Fayezo al-Serrajo vyriausybė dėl valdžios kovoja su šalies rytuose įsitvirtinusia generolo Khalifos Haftaro administracija.

Kh. Haftarą remia Egiptas, Jungtiniai Arabų Emyratai ir Rusija.
Savo ruožtu sausio pradžioje Turkija patvirtino karių dislokavimą Libijoje Tripolio vyriausybei paremti. Prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas tikino, kad turkų kariai pradėti dislokuoti praėjus vos kelioms dienoms.

Internetinio žurnalo „Al Monitor“ duomenimis, Turkija iki šiol Libijoje dislokavo 80 kariškių, kurie koordinuos veiksmus ir apmokys Libijos vyriausybės karius.

Sekmadienio konferencijoje Berlyne tarptautinė bendruomenė sutarė pradėti taikos procesą Libijoje, pagal kurį užsienio šalys įsipareigojo nutraukti karinę paramą kovojančioms šalies pusėms.