Šeštadienį paskelbtas interviu buvo pirmasis N. Maduro pokalbis su kuriuo nors iš pirmaujančių JAV leidinių nuo 2019 metų vasario, kai jis staiga išsiuntė iš Venesuelos visus televizijos tinklo „Univision“ žurnalistus.

„Jeigu tarp vyriausybių yra pagarba, ir Jungtinių Valstijų dydis šiuo atveju yra nesvarbus, ir jeigu yra dialogas, jeigu keičiamasi teisinga informacija, tuomet tikrai galėsime užmegzti naujos rūšies santykius“, – pareiškė Venesuelos prezidentas leidiniui.

Socialistų lyderis pareiškė esąs pasirengęs su Jungtinėmis Valstijomis derėtis dėl JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) nustatytų sankcijų nutraukimo.

N. Maduro pažymėjo, jog tuo atveju, jeigu JAV valstybės vadovas atšauktų sankcijas, JAV naftos bendrovės galėtų turėti didžiulės naudos iš Venesuelos naftos.

„Esant pagarbos ir dialogo santykiams, visi laimi. O esant konfrontacijai, visi pralaimi. Tokia yra formulė“, – pareiškė Venesuelos prezidentas.

Jungtinės Valstijos ir dar daugiau nei 50 valstybių teisėtu laikinuoju Venesuelos prezidentu pripažįsta N. Maduro varžovą, opozicijai atstovaujantį Juaną Guaido (Chuaną Gvaidą).

J. Guaido yra paraginęs surengti naujus prezidento rinkimus. N. Maduro, anot jo, yra „neteisėtas“ prezidentas, nes jo pergalė 2018-ųjų rinkimuose buvo suklastota.

Valdant N. Maduro, naftos turtingą Venesuelą yra ištikusi gili ekonominė krizė.

Tačiau, nepaisant humanitarinės katastrofos ir skausmingų JAV sankcijų, N. Maduro, kurį palaiko šalies karinės pajėgos, taip pat Rusija, Kinija ir Kuba, tebelieka valdžioje.