Šaltinis iš Maribo miesto ligoninės, kur nukentėjusieji buvo nugabenti, pranešė, kad per husių ataką žuvo mažiausiai 70 žmonių.

Tarptautinės bendruomenės pripažįstama Jemeno vyriausybė, remiama Saudo Arabijos vadovaujamos karinės koalicijos, nuo 2014 m. kovoja su Irano remiamais husiais. Susirėmimai prasidėjo husių sukilėliams užėmus sostinę Saną.

Remiantis oficialiomis žiniasklaidos priemonėmis, Jemeno prezidentas Abedrabbas Mansouris Hadis pasmerkė „bailių ir teroristų“ įvykdytą išpuolį. „Gėdingi husių pajėgų veiksmai rodo jų nenorą (pasiekti) taiką, nes jie nežino apie nieką daugiau, kaip tik apie mirtį ir naikinimą, ir yra pigus Irano įrankis regione“, – žiniasklaidos priemonės citavo A. M. Hadį.

Husiai kol kas atsakomybės už išpuolį neprisiėmė.

Nuo 2015 m., kai į konfliktą įsikišo Saudo Arabija ir jos sąjungininkės, siekusios paremti vyriausybę kovoje su husiais, Jemene žuvo dešimtys tūkstančių žmonių, dauguma jų – civiliai. Taip pat milijonai žmonių buvo priversti palikti namus ir bėgti.

Konfliktas, kuris, Jungtinių Tautų teigimu, sukėlė didžiausią pasaulyje humanitarinę krizę, šalį atvedė prie bado ribos.