Pietų Korėja draudžia transseksualams tarnauti ginkluotosiose pajėgose, tačiau neturi konkrečių taisyklių, ką daryti su žmonėmis, kurie tarnybos metu nusprendžia pakeisti lytį.

Kaip vyras į kariuomenę užsirašiusiai puskarininkei pernai buvo atlikta operacija, o šiuo metu ji yra hospitalizuota kariuomenės valdomoje ligoninėje, pranešė armijos atstovas Jeon Ha Gyu.

Tai yra pirmas kartas, kai Pietų Korėjos kariuomenės komisija spręs, ar pašalinti iš tarnybos Pietų Korėjos karę, kuriai atlikta lyties keitimo operacija, sakė Jeon Ha Gyu ir Gynybos ministerijos atstovė Choi Hyunsoo.

Žmogaus teisių organizacija, teigianti suteikusi minimai karei psichologinės pagalbos, pranešė, kad jai jau ilgą laiką atliekamos fiziologinės procedūros ir hormonų terapija. Seule įsikūrusi „Center for Military Human Rights“ pareiškė besitikinti, jog per trečiadienį turintį įvykti posėdį bus priimtas „į ateitį orientuotas“ sprendimas.

Požiūriai į seksualumą ir lyčių klausimus Pietų Korėjoje pamažu keičiasi. Keli filmai ir televizijos dramos apie gėjų gyvenimą šalyje tapo hitais, o kai kurie pramogų pasaulio atstovai transseksualai pastaraisiais metais tapo žvaigždėmis. Nepaisant to, platesnė visuomenė tebėra labai smarkiai nusiteikusi prieš seksualines mažumas.

Aktyvistų teigimu, transseksualai tebesusiduria su priekabiavimu, smurtu ir įžeidimais. Daugelis jų kenčia nuo depresijos ir mėgina nusižudyti.