Kaip praneša „Deutsche Welle“, Vokietijos gyventojų skaičius pasiekė rekordinius 83,2 mln., palyginti su praėjusiais metais šalyje gyvena 200 tūkst. daugiau gyventojų. Tiesa, populiacija auga išskirtinai dėl migracijos.

„Be teigiamos migracijos populiacija trauktųsi“, – sakoma Statistikos biuro pranešime.

Statistikos biuro skaičiavimais, 2019 m. Vokietijoje gimė tarp 770 ir 790 tūkst. žmonių, o mirė apie 930 tūkst. Suskaičiavus gyventojų pokytį matyti, kad į šalį pernai atvyko 300–350 tūkst. gyventojų. Tiesa, imigrantų skaičius mažėja jau ketvirtus metus iš eilės.

Vokietija pastaraisiais metais kenčia nuo itin mažo gimstamumo, todėl šalies populiacija – viena seniausių pasaulyje. Iš tiesų, pernai didžiausioje ES valstybėje mirusių žmonių skaičius buvo didžiausias nuo 1972-ųjų.

Senėjanti populiacija vis labiau kenkia Vokietijos socialinės rūpybos sistemai, dėl jos vis daugiau nerimo kyla verslui, siekiančiam pritraukti kvalifikuotus darbuotojus.

Vis dėlto neseniai atliktos apklausos rezultatai rodo, kad kanclerės Angelos Merkel pabėgėlių politika išlieka vienu svarbiausių vokiečių nerimo šaltinių. Nuo 2015-ųjų Vokietija priėmė daugiau nei milijoną žmonių, bėgančių iš savo gimtųjų šalių dėl karo ir skurdo.