Pasak S. Shaheeno, abi pusės diskutuoja apie taikos susitarimo pasirašymą ir su tuo susijusią ceremoniją. Tuo metu JAV pareigūnai kol kas nepateikė jokio komentaro šiuo klausimu.

S. Shaheenas teigė, kad Talibano derybininkų komanda, vadovaujama grupuotės politinio biuro vadovo mulos Baradaro, trečiadienį ir ketvirtadienį Katare susitiko su JAV derybininkų komanda, vadovaujama Zalmay'aus Khalilzado.

Talibano atstovas pridūrė, kad abi pusės per pastarąsias dvi dienas surengė „produktyvius susitikimus“, ir jie tęsis dar kelias dienas. Susitikimai, neva, buvo naudingi.

Per pastarąsias dvi dienas pasirodė pranešimų, kad Talibano vyriausioji vadovybė sutiko su JAV reikalavimais sumažinti smurtą Afganistane. Ketvirtadienį Pakistano užsienio reikalų ministras Shahas Mehmoodas Qureshis teigė, kad Talibanas yra pasiruošęs sumažinti smurtą Afganistane, ir pavadino tai „žingsniu į priekį taikos susitarimo link“.

JAV ir Talibanas daugiau kaip metus vedė derybas dėl taikos Afganistane. 2019-ųjų rugsėjį JAV ir Talibanas buvo priartėję prie susitarimo, tačiau po išpuolio, per kurį žuvo JAV karys, JAV prezidentas Donaldas Trumpas paskelbė derybas „mirusiomis“. Gruodį Katare buvo atnaujintos derybos tarp abiejų pusių, bet po atakos prie JAV karinės bazės Afganistane derybos vėl buvo nutrūkusios. AFP duomenimis, nuo 2018 metų liepos JAV ir Talibano derybininkai surengė mažiausiai 10 derybų raundų.