Kalbinama agentūros „Reuters“, Samina Bibi sakė mėginusi prisišaukti pagalbos, kai suvokė, kad yra įkalinta sniego užverstame kambaryje.

Ji taip pat prisipažino ėmusi manyti kad šitaip ten ir numirs.

Prieš kelias dienas Neelum slėnį užgriuvusi lavina pražudė ne mažiau kaip 74 žmones.

Dėl pavojingų gamtinių reiškinių įvykstančios nelaimės nėra retos Himalajų regione, tačiau po pastarosios griūties skelbiama statistika – viena liūdniausių per gana netrumpą stebėjimo laikotarpį.

Kašmyre išgelbėta 18 valandų po sniego nuošliauža buvusi palaidota 12-metė mergaitė

Griūtis pridarė žalos ir Indijos administruojamoje Kašmyro dalyje, taip pat Afganistane, tačiau stipriausią smūgį patyrė Pakistano administruojama Kašmyro dalis, o ypač – Neelum slėnis. Gelbėtojai lig šiolei jame ieško dingusių žmonių.

Viskas nutiko akies mirksniu


Išgelbėtoji mergaitė buvo nugabenta tiesiai į Muzafarabado ligoninę. Deja, dar keli jos šeimos nariai žuvo.

Mergaitės motina Shahnaz Bibi papasakojo, kad tuo metu, kai užvirto sniegas, trijų aukštų name gyvenusi šeima buvo susibūrusi prie ugnies.

„Negirdėjome dundesio. Viskas įvyko akies mirksniu“, – sakė moteris agentūrai „Reuters“, kai dar tik vylėsi, kad dukrą pavyks rasti gyvą.

Kašmyre išgelbėta 18 valandų po sniego nuošliauža buvusi palaidota 12-metė mergaitė

Samina nurodė, kad susilaužė koją, be to, įvykus nelaimei iš burnos tekėjo kraujas. Tada, kai laukė, kol bus išgelbėta, ji niekaip nesugebėjo užmigti.

Remiantis Pakistano nacionalinės nelaimių valdymo institucijos pateikta informacija, sniegu užverstuose šalies regionuose žuvo ne mažiau kaip 100 žmonių.

Kaip nurodo vietos žiniasklaida, aštuoni žmonės žuvo Indijos administruojamame Džamu ir Kašmyre.