Šie aviacijos smūgiai, artilerijos apšaudymas ir sausumos mūšiai dar labiau pakirto ugnies nutraukimą, kurį sekmadienį Idlibe – paskutiniame svarbiame Sirijos opozicijos bastione – paskelbė Rusija.

Vyriausybinės ir Damaskui lojalios pajėgos judėdamos Maarat an Numano miesto link užėmė du kaimus, pranešė Didžiojoje Britanijoje įsikūrusi organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR).

Jos pranešime sakoma, kad kovos trečiadienį vakare kilo į pietus nuo Maarat an Numano, kuris yra svarbus naujausio Sirijos vyriausybės karinio puolimo taikinys.

Žuvo mažiausiai 22 antivyriausybiniai kovotojai, daugiausia iš grupuotės „Hayat Tahrir al Sham“, kurioje yra kovotojų iš buvusio „al Qaeda“ padalinio Sirijoje.

Per kovas taip pat žuvo 17 vyriausybinių pajėgų karių ir provyriausybinių grupių kovotojų, sakė SOHR vadovas Rami Abdel Rahmanas.

Jis pridūrė, kad vyriausybinės pajėgos dabar yra vos už 7 km nuo Maarat an Numano, kuris buvo vienas iš sukilimo prieš prezidentą Basharą al Assadą bastionų.

Sirijos konfliktui tęsiantis jau devintus metus, protestai prieš vyriausybę vis dar vyksta kai kuriuose provincijos miestuose.

Idlibo mieste trečiadienį per aviacijos smūgius žuvo 18 civilių. Šie Sirijos režimo antskrydžiai buvo surengti nepaisant paliaubų, paskelbtų tarpininkaujant Damaską remiančiai Rusijai ir sukilėlius palaikančiai Turkijai.

Pastarosiomis savaitėmis dėl kovų savo namus sunkiomis žiemos sąlygomis buvo priversti palikti šimtai tūkstančių civilių.