Gavęs sutikimą, V. Putinas pateikė svarstyti M. Mišustino kandidatūrą Valstybės Dūmai, praneša Kremliaus spaudos tarnyba.

„Prezidentas Vladimiras Putinas po darbinio susitikimo su Michailu Mišustinu pasiūlė jam eiti Vyriausybės vadovo pareigas. Po sutikimo jis pateikė M. Mišustino kandidatūrą Dūmai svarstyti“, – sakoma Kremliaus pranešime.

Siūlymas premjero pareigas eiti 53-ejų M. Mišustinui pateiktas po netikėto Dmitrijaus Medvedevo atsistatydinimo, kai V. Putinas pasiūlė Konstitucijos reformų paketą.

Mironovas išreiškė palaikymą


Rusijos Dūma dėl M. Mišustino kandidatūros balsuos artimiausią savaitę.

V. Putinas įpareigojo senos sudėties ministrų kabinetą eiti pareigas, kol bus sudaryta nauja vyriausybė. Kaip sakė D. Medvedevas, tolesnį sprendimą dėl naujos ministrų kabineto sudėties priims valstybės vadovas.

Per susitikimą su Rusijos vyriausybės nariais V. Putinas paskelbė nusprendęs įsteigti Rusijos saugumo tarybos pirmininko pavaduotojo postą ir pasiūlyti šias pareigas D. Medvedevui.

Kaip skelbia portalas medusa.io, partijos „Teisinga Rusija“ lyderis Sergejus Mironovas paskelbė, kad jo partija parems M. Mišustino kandidatūrą. S. Mironovas pridūrė, kad visos Valstybės Dūmos frakcijos jau ketvirtadienio rytą susitiks su M. Mišustinu. Valstybės Dūmos pirmininkės patarėja Anastasija Kaševarova taip pat teigė, kad šiuo metu M. Mišustinas dalyvauja Dūmos tarybos posėdyje.

Nepaisant posto palikimo, D. Medvedevas liks partijos „Vieninga Rusija“ pirmininku, - portalui Ria Novosti teigė du šaltiniai iš partijos.

Ministro pirmininko postas atsilaisvino po to, kai D. Medvedevas paskelbė apie vyriausybės atsistatydinimą. V. Putino iniciatyva D. Medvedevas pradės eiti Saugumo tarybos pirmininko (jį skiria pats prezidentas) pavaduotojo pareigas.

M. Mišustinas Federalinei mokesčių tarnybai vadovauja nuo 2010 m. balandžio mėnesio. Prieš tai jis užsiiminėjo verslu ir užėmė įvairius postus Rusijos vyriausybėje, įskaitant Federalinę nekilnojamojo turto objektų kadastro agentūrą ir Federalinę ypatingųjų ekonominių zonų valdymo agentūrą. Vyras yra vedęs, turi tris sūnus, mėgsta ledo ritulį.

DELFI primena, kad trečiadienį premjeras D. Medvedevas apie Vyriausybės atsistatydinimą V. Putinui pranešė pats. Anot D. Medvedevo, įvedus pokyčius pasikeis vykdomosios, įstatymų leidžiamosios ir teismų valdžios pusiausvyra.

„Tokiame kontekste akivaizdu, kad mes, kaip Rusijos Federacijos vyriausybė, privalome mūsų šalies prezidentui suteikti galimybę priimti reikiamus sprendimus, atsižvelgiant į aplinkybes, pagal Rusijos Federacijos Konstitucijos 117-ąjį straipsnį“, – teigia premjeras.

Eidamas šias pareigas D. Medvedevas, kaip spėjama, bus atsakingas už šalies gynybos pajėgumus ir Rusijos saugumą.

„Dmitrijus Anatoljevičius [Medvedevas] visuomet užsiėmė šiais klausimais; ir mūsų gynybinių pajėgumų didinimo ir saugumo požiūriu. Manau, kad įmanoma, ir prašiau jo, kad ateityje jis užsiimtų būtent šiais (...) klausimais, – kalbėjo Rusijos prezidentas. – Įvesiu Saugumo tarybos pirmininko pavaduotojo pareigybę.“

Jis priminė, kad Saugumo tarybos pirmininkas yra prezidentas.

Skelbiama, kad V. Putinas padėkojo D. Medvedevo vyriausybei už darbą. „Ne viskas pavyko, bet visko pasiekti ir nepavyksta“, – sakė prezidentas. Jis paprašė vyriausybės dirbti tol, kol bus suformuotas naujas ministrų kabinetas.