Nors atsakomuosius veiksmus įvykdę Vašingtonas ir Teheranas imtis tolesnių žingsnių kol kas nežada, Abdullah II pabrėžė, kad pavojus dar nėra praėjęs.

„Kas, jei kitą kartą neatsitrauks nė viena pusė, o mes būsime nutempti į nenusakomą chaosą? Visa apimantis karas kelia pavojų viso regiono stabilumui“, – europarlamentarams sakė Jordanijos karalius.
„Maža to, tai gali ne tik stipriai sutrikdyti visą pasaulio ekonomiką, įskaitant rinkas, bet ir leisti atsinaujinti terorizmui visame pasaulyje“, – teigė jis.

Abdullah II paragino imtis geresnio vadovavimo ir išlikti kantriems, sprendžiant regiono problemas, taip pat išsakė susirūpinimą dėl situacijos Sirijoje ir Irake.

„Kas, jei Sirija išliks besivaržančių pasaulio valstybių įkaite ir šalyje įsivyraus toks pilietinis karas, koks buvo anksčiau? O jeigu Sirijoje atsinaujins ISIS ir iš ten bus vykdomi išpuoliai prieš visą pasaulį?“, – klausė monarchas.

Jo teigimu, suirutė Irake gali privesti prie nuolatinio cikliško „situacijos gerėjimo ir kritimo žemyn“ proceso arba dar blogiau – prie karo. Jordanijos karalius taip pat paminėjo Libijos konflikto grėsmes.
„Kas bus, jei Libijoje kils visuotinis karas ir valstybė bus sužlugdyta? Jeigu Libija – tai nauja Sirija, tik išsidėsčiusi gerokai arčiau žemyno, kurį vadinate namais...“, – teigė jis ir įspėjo, kad šias problemas reikia spręsti jau dabar, norint, kad visa tai netaptų realybe.

Abdullah II europarlamentarams taip pat sakė, kad Izraelis bando palestiniečiams primesti „nepriimtinus sprendimus“, blėstant viltims susitarti dėl tarptautinės bendruomenės siūlomo dviejų valstybių sprendimo.

Monarcho teigimu, Izraelio gyvenviečių statyba okupuotoje Palestinos teritorijoje ir „tarptautinės teisės nepaisymas“ rodo, kad šią valstybę galima apibūdinti kaip „atsukančią nugarą savo kaimynei ir skaldančią tautas ir tikėjimus visame pasaulyje“.