Antradienį K. Haftaras iš Maskvos išvažiavo nepasirašęs taikos susitarimo, kuriuo siekiama nutraukti devynis mėnesius trunkantį puolimą prieš Jungtinių Tautų remiamą Tripolio vyriausybę.

„Mes nedvejosime ir pučiškam K. Haftarui skirsime pamoką, kurios jis nusipelnė, jei ir toliau vykdys išpuolius prieš legitimią šalies administraciją ir mūsų brolius Libijoje“, – susitikimo su savo partijos nariais metu sakė R. T. Erdoganas, o jo komentarą transliavo Turkijos televizija.

Turkijos prezidentas taip pat sakė, kad šis klausimas toliau bus plėtojamas sekmadienį Berlyne vyksiančiame susitikime, kuriame dalyvaus atstovai iš Šiaurės Afrikos, Artimųjų Rytų šalių bei JT, ES, Afrikos sąjungos, Arabų lygos organizacijų nariai.

Antradienį Tripolio vyriausybės vadovas, premjeras Fayezas al-Sarrajas atvyko į Stambulą.

Jo vyriausybės feisbuko paskyroje buvo rašoma, kad Libijos premjeras kalbėjosi su JAV ambasadoriumi Turkijoje Davidu Satterfieldu. Pokalbio metu F. al-Sarrajas pabrėžė poreikį „atnaujinti politinio susitarimo procesą.“

Karių dislokavimą į Libiją patvirtinusi Ankara džiaugėsi konstruktyviu F. al-Sarrajo vaidmeniu Maskvos derybose.

„Pučiškas K. Haftaras nepasirašė paliaubų sutarties. Pradžioje jis sutiko, tačiau vėliau, labai gaila, jis paliko Maskvą, pabėgo iš Maskvos“, – sakė R. T. Erdoganas.

„Nepaisant to, manome, kad derybos Maskvoje atnešė teigiamų rezultatų ir tarptautinei bendruomenei parodė tikrąjį pučiško K. Haftaro veidą“, – teigė jis.