Koalų perkėlimo draugija (Koala Relocation Society) pasivadinusi grupė teigia, kad koalos „praktiškai išnykusios Australijoje“, bet galėtų klestėti Naujojoje Zelandijoje, turinčioje beveik 30 tūkst. ha eukaliptais apaugusios teritorijos.

Remiantis kai kuriais skaičiavimais, dėl Australijoje siautėjančių gaisrų nukentėjo iki milijardo koalų ir kitų gyvūnų. Taip pat nerimaujama dėl jų gyvenimo sąlygų, atsižvelgiant į išdegintą augmeniją.

Pirmadienio vidurdienį interneto peticija buvo surinkusi 7 500 parašų, tačiau viena Naujosios Zelandijos premjerės Jacindos Ardern atstovė pareiškė televizijai TVNZ, kad šalies vyriausybė visų pirma stengiasi padėti suvaldyti gaisrus, kad koalos galėtų „pasilikti savo natūralioje buveinėje“.

Velingtono zoologijos sodo gyvūnų mokslo skyriaus vadovas Simonas Eyre'as mano, kad bet kokia pagalba turėtų būti teikiama tiesiogiai Australijos valdžios institucijoms, kovojančioms su gaisrų pasekmėmis.

„Mums vertėtų teikti pagalbą Australija: taip padėtume ne tik koaloms, bet ir kitoms rūšims, nukentėjusioms nuo gaisrų“, – sakė jis.