Jis pasiruošęs išbraukti iš įstatymo projekto nuostatą dėl laipsniško pensinio amžiaus padidinimo iki 64 metų, rašė premjeras Edouard‘as Philippe‘s šeštadienį laiške profsąjungoms ir darbdavių sąjungoms.

Atsisakydamas didesnės pensinio amžiaus pradžios, jis nori socialiniams partneriams pademonstruoti savo „pasitikėjimą“, rašė vyriausybės vadovas. Nuosaiki profsąjunga CFDT pasveikino šį vyriausybės žingsnį ir dabar ketina tęsti pokalbis su vyriausybe. Įtakinga profsąjunga CGT ir kitos tuo tarpu reikalauja visiškai atšaukti reformų planus. Vyriausybė tai kategoriškai atmeta.

Prezidentas Emmanuelis Macronas, vykdydamas reformą, nori suvienodinti sudėtingą pensijų sistemą, kurią šiuo metu sudaro daugiau kaip 40 skirtingų modelių. Jis siūlo taikyti taškų sistemą. Tačiau daugelis profesinių grupių baiminasi prarasti privilegijas. Vyriausybė joms jau nusileido, siūlydama labai ilgus pereinamuosius laikotarpius.

Premjeras E. Philippe‘as siekia, kad vyriausybė planams pritartų sausio 24 dieną. Vasario viduryje tada projektas pasiektų parlamentą, kuriame vyriausybė turi daugumą.

Šeštadienį keliuose Prancūzijos miestuose tęsėsi demonstracijos prieš pensijų reformą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)