Kaip rašo naujienų agentūra „Reuters“, mažytė Azijos valstybė pernai teigė ketinanti įsigyti keturis F-35 naikintuvus iš „Lockheed Martin“ su galimybe įsigyti dar aštuonis tokius naikintuvus. Singapūras taip siekia atnaujinti savo senstančių F-16 naikintuvų parką.

„Valstybės departamentas nusprendė patvirtinti galimą iki 12 F-35B lėktuvų ir susijusios įrangos pardavimą Singapūrui už 2,75 mlrd. dolerių“, – sakoma DSCA pranešime. Agentūra taip pat pažymi informavusi Kongresą apie galimą pardavimą.

DSCA teigimu, papildomą įrangą tieks „Lockheed Martin“ ir variklių gamintoja „Pratt and Whitney“. F-35B naikintuvo variantui nereikia ilgų pakilimo takų, o leistis šis lėktuvas gali vertikaliai, o tai yra ypač svarbu Singapūrui, kurio plotas yra itin nedidelis.

Pentagonas spalį paskelbė ateinančių 3 metų F-35 naikintuvų kainas, kurios sumažintos 13 proc. Taip užsienio šalys raginamos įsigyti šių JAV naikintuvų. F-35 programa šiuo metu sudaro apie ketvirtadalį „Lockheed Martin“ metinių pajamų.

Singapūro gynybos biudžetas yra didžiausias tarp Pietryčių Azijos šalių, todėl ši maža valstybė yra itin svarbus ginklų pramonės klientas.