„Prezidentas ir jo patarėjų komanda išanalizavo virtinę klausimų: ekonominių, saugumo, politinių klausimų, – Brazilijoje sakė J. Bolsonaro atstovas Otavio Rego Barrosas. – Visi šie klausimai... paskatino jį nuspręsti, kad šiuo metu ne laikas dalyvauti forume.“

O. Rego Barrosas paneigė, neva pasikeitę planai yra susiję su kylančia karine įtampa tarp svarbių Brazilijos sąjungininkių Jungtinių Valstijų ir Irano, po to, kai Irake JAV prezidento Donaldo Trumpo įsakymu buvo nužudytas įtakingas Irano generolas Qasemas Soleimani.

„Nėra jokio ryšio su pastaraisiais įvykiais tarp Irano, Irako ir Jungtinių Valstijų“, – tvirtino atstovas.

64-erių J. Bolsonaro jau buvo prasitaręs apie ketinimą praleisti kasmetinę politikos ir verslo elito konferenciją, vyksiančią Šveicarijoje sausio 21–24 dienomis, dėl saugumo sumetimų.
Tiesa, Brazilijos delegacija visgi vyks į Davosą, tačiau neatskleidžiama, kokia bus jos sudėtis.

Davoso forumas buvo pirmasis kraštutinių dešiniųjų pažiūrų prezidento užsienio vizitas pernai. Būtent per šią konferenciją jis pristatė savo „kitokios Brazilijos“ modelį.

O. Rego Barrosas taip pat patvirtino, kad, užuot vykęs į Davosą, J. Bolsonaro vyks oficialaus vizito į Indiją, kuri taip pat yra BRICS kylančių ekonomikų bloko narė.