Pasak dienraščio, prezidento nurodymas aukštiems vyriausybės pareigūnams 90-ties dienų laikotarpiui persikelti į kelias slaptas vietas, tuo metu buvo vertinamas tik kaip "laikina atsargumo priemonė".

Tačiau iš naujo įvertinę riziką, kurią Jungtinėms Valstijoms kelia tokios teroristinės grupuotės kaip "Al Qaeda", Baltieji rūmai nusprendė, jog "naujos realybės, pagrįstos realia grėsme" dalimi turėtų tapti ir "šešėlinė vyriausybė", laikraščiui sakė aukštas pareigūnas.

Nuo 75 iki 150 aukštų valstybės tarnautojų bei vykdomųjų JAV federalinės vyriausybės organų narių buvo nuvežti į dvi slaptas vietas Jungtinių Valstijų rytinėje dalyje, kur jie turėjo užtikrinti vyriausybės ir valstybės valdymo funkcijų tęstinumą.

Programą, dar žinomą "vyriausybės tęstinumo" vardu, 6 dešimtmetyje patvirtino tuometinis JAV prezidentas Dwightas D.Eisenhoweris.

Pasak laikraščio, ši programa buvo patobulinta baigiantis prezidento Ronaldo Reagano (Ronaldo Reigano) prezidentavimo laikotarpiui, prireikus atnaujinti ir pakeisti įranga dviejuose "ypatingai slaptuose" vyriausybės bunkeriuose.