Rusijos gamybos sraigtasparnis Mi-35 sudužo Pur Čamano rajone, sakė ministerijos atstovas Rohullah Ahmadzai. Pasak jo, orlaivis dėl techninio gedimo sudužo skrisdamas į provincijos sostinę Faros miestą. Incidento aplinkybės tiriamos.

Lapkritį rytinėje Logaro provincijoje du JAV kariškiai žuvo sudužus jų pilotuotam sraigtasparniui. Tuo metu JAV kariuomenė, remdamosi preliminaria informacija, pranešė, kad incidentas įvyko dėl priešo ugnies, tačiau Talibanas prisiėmė atsakomybę už to orlaivio numušimą. Vašingtonas tokį pareiškimą pavadino klaidingu.

Mėnesiu anksčiau žuvo mažiausiai septyni Afganistano kareiviai ir įgulos nariai, sudužus jų sraigtasparniui šiaurinėje Balcho provincijoje. Tąsyk buvo teigiama, kad nelaimė įvyko dėl techninių gedimų.

Talibai dabar kontroliuoja ar dar didelę įtaką beveik pusėje Afganistano teritorijos. Ekstremistai beveik kasdien surengia išpuolių prieš Afganistano ir JAV pajėgas, taip pat prieš vyriausybės pareigūnus, nors Talibanas šiuo metu derasi su JAV pasiuntiniu, kuriam pavesta susitarti dėl 18 metų besitęsiančio konflikto – ilgiausio Amerikos karo – nutraukimo.

Šalyje taip pat žūsta daug civilių, patenkančių į kryžminę ugnį ar sprogstant kovotojų padedamoms pakelės bomboms.