Tai pirmadienio vakarą pranešė televizijos kanalas „Sky News“, remdamasis diplomatiniais šaltiniais.

Jo žiniomis, darbuotojų ir jų šeimų narių išsiuntimas į tėvynę yra atsargumo priemonė. Šio žingsnio priežastis nėra žvalgybos duomenys, kurie leistų daryti išvadą, kad ruošiamasi pulti Jungtinės Karalystės ambasadas. Didžiosios Britanijos ambasadoriai Bagdade ir Teherane liks buvimo šalyse ir toliau eis savo pareigas.

„Mums svarbiausia – mūsų darbuotojų saugumas. Mes reguliariai analizuojame situaciją šioje srityje ir imamės priemonių jiems apsaugoti. Mūsų ambasados Bagdade ir Teherane tęsia darbą“, - sakė „Sky News“ Didžiosios Britanijos URM atstovas.

Situacija Artimuosiuose Rytuose susikomplikavo po to, kai sausio 3 d. Pentagonas pranešė surengęs ataką Bagdado oro uosto rajone, per kurią buvo nukautas Irano revoliucinės gvardijos „Al Quds“ specialiųjų pajėgų vadas generolas Qasemas Soleimanis. Amerikos karinės žinybos spaudos tarnyba taip pat informavo, kad šis smūgis buvo smogtas Jungtinių Valstijų prezidento D. Trumpo įsakymu.
Irano aukščiausioji nacionalinio saugumo taryba pareiškė padarysiant visa, kad būtų atkeršyta už Qasemo Suleimanio mirtį.

Sekmadienį Irako parlamentas skubiai sušauktame posėdyje priėmė rezoliuciją, kurioje reikalaujama išvesti iš šalies visą užsienio kariuomenę. Dokumentas buvo priimtas esant kvorumui, bet nedalyvaujant sunitų ir kurdų frakcijoms.