Dienraštis „Corriere della Sera“ citavo prokurorus, sakiusius, kad 27 metų vyras mėgino nusižudyti, kai suvokė, kokie yra sekmadienį jo sukelto incidento Lutago kaimelyje Italijos šiaurėje padariniai.

Nelaimė įvyko sekmadienį apie 1 val. 15 min. vietos (2 val. 15 min. Lietuvos) laiku Pietų Tirolio provincijoje, kai grupė vokiečių turistų išlipo iš savo autobuso, parvežusio juos iš naktinio klubo į viešbutį.

Pasak įvykio liudininkų, automobilis lėkė labai dideliu greičiu, todėl smūgio būta tokio stipraus, kad kai kurios aukos buvo išsviestos kelis metrus į orą.

Prokuratūra informavo, kad vairuotojui 1,9–2 promilių girtumas, keturiskart viršijantis leistiną normą.

Policija nurodė, kad vairuotojas, gyvenantis Kjeneso miestelyje, esančiame maždaug už 30 km nuo įvykio vietos, buvo apkaltintas nužudymu dėl neatsargumo.

Tarp žuvusiųjų yra trys vyrai ir trys moterys, naujienų agentūrai AFP sakė greitosios pagalbos tarnyba. Du sunkiausiai sužaloti žmonės dabar gydomi kaimyninės Austrijos Insbruko miesto ligoninėje, už 50 km nuo įvykio vietos.

Nelaimės vietoje žmonės dėjo žvakeles, gėles ir užuojautos laiškelius.

Vokietijos kanclerė Angela Merkel ir Italijos premjeras Giuseppe Conte pareiškė šio tragiško incidento paveiktoms šeimoms.