„S. Lavrovas pažeidė įstatymą dėl okupuotų teritorijų, ir jis neturėtų būti įleistas į Gruzijos kontroliuojamą teritoriją. Visi, kas jį įleis, taps įstatymų pažeidėjais“, – pirmadienį žurnalistams sakė vienas iš opozicinės partijos „Europietiškasis Sakartvelas“ lyderių Gigis Ugulava.

Kiek anksčiau buvo pranešta, kad Rusijos diplomatijos vadovas gegužę gali atvykti į Tbilisį, kur vyks Europos Tarybos Ministrų Komiteto posėdis.

Pasak G. Ugulavos, „įstatymas yra įstatymas – jis galioja tiek ministrams, tiek eiliniams piliečiams“.

Sakartvelo vyriausybė ir Užsienio reikalų ministerija kol kas nei patvirtino, nei paneigė, kad S. Lavrovas gegužę gali atvykti į Tbilisį.

Užsienio reikalų ministerijoje žurnalistams nurodė, kad Sakartvelas, kaip Europos Tarybai pirmininkaujanti šalis, gegužę surengs Ministrų Komiteto posėdį, o visos detalės bus suderintos su Europos Tarybos sekretoriatu laikantis organizacijos įstatų.

Tuo tarpu parlamento vicepirmininkas Georgijus Volskis pirmadienį bendraudamas su žurnalistais pareiškė, kad dėl galimo Rusijos užsienio reikalų ministro vizito bus svarstoma tiek Tbilisyje, tiek Maskvoje.

Anot jo, šiuo atveju svarbi ne tik Sakartvelo pozicija, nes Tbilisis tuo metu bus Europos Tarybos sostinė.

„Tai reiškia, kad tuo laikotarpiu Tbilisis gyvens pagal Europos Tarybos reglamentą ir darbotvarkę. Atsižvelgiant į šį faktą, taip pat padėtį, susiklosčiusią tarp Sakartvelobei Rusijos, šį klausimą gana sunku komentuoti“, – kalbėjo G. Volskis.

Komentuodamas opozicijos pareiškimą, kad S. Lavrovas pažeidė įstatymą dėl okupuotų teritorijų, kai anksčiau nesuderinęs su Tbilisiu apsilankė separatistines Sakartvelo teritorijas Pietų Osetiją ir Abchaziją, kurias Maskva pripažįsta suvereniomis valstybėmis, G. Volskis sakė, jog tai „sunki tema“, reikalaujanti intensyvių konsultacijų su tarptautiniais partneriais ir Europos Tarybos valstybėmis narėmis.

„Nemanau, kad mūsų įstatymas turėtų būti ignoruojamas, tačiau nepamirškime, kad Tbilisis šiuo laikotarpiu yra Europos Tarybos sostinė“, – pridūrė jis.