„Sausio 2-ąją „Dianos Arutiunian“ feisbuko paskyroje buvo paskelbta informacija, esą ministras pirmininkas Nikolas Pašinianas pasveikino Jungtines Valstijas už jų veiksmus prieš Irano aukšto rango kariuomenės pareigūną“, – rašoma Armėnijos saugumo tarnybos SNB išplatintame pranešime.

Šią „melagingą informaciją“ vėliau paskelbė Azerbaidžano ir Irano žiniasklaidos priemonės, ir tai „smarkiai pakenkė Armėnijos nacionalinio saugumo interesams“, rašoma pranešime.

Po 2018 metų revoliucijos į valdžią atėjęs N. Pašinianas sekmadienį savo feisbuko paskyroje paneigė pasveikinęs D. Trumpą.

Premjeras taip pat paragino Jungtines Valstijas ir Iraną elgtis santūriai, o šalies užsienio reikalų ministras paskambino Irano diplomatijos vadovui pareikšti užuojautos dėl generolo Q. Soleimani nužudymo.

Irano revoliucinės gvardijos Kudso (Jeruzalės) pajėgų vadas Q. Soleimani ir sukarintų pajėgų tinklo „Hashed al Shaabi“ vado pavaduotojas Abu Mahdi al Muhandisas buvo nukauti praėjusį penktadienį per JAV bepiločio orlaivio smūgį netoli Bagdado oro uosto.

Diana Arutiunian yra pseudonimas. Jį naudojančio vyro tapatybė nenurodoma.

Kartu su SNB pareiškimu išplatintame vaizdo įraše vyras aiškina, kad 2018 metais sukūrė šį feisbuko puslapį „politiniams straipsniams publikuoti“, ir prisipažįsta paskelbęs minėtą įrašą.

„Pasielgiau taip, nes turiu politinius įsitikinimus ir manau, kad neteisinga laikyti Robertą Kočarianą kalėjime“, – sako vaizdo įraše matomas vyras, turėdamas galvoje buvusį prezidentą, kaltinamą „konstitucinės tvarkos griovimu“.

Priėjimo prie jūros neturinčios Armėnijos santykiuose su kaimyninėmis valstybėmis Azerbaidžanu ir Turkija tvyro įtampa, todėl Jerevanui itin svarbu išlaikyti tvirtus ryšius su Iranu. Šalis taip pat palaiko glaudžius ryšius su Jungtinėmis Valstijomis, kur gyvena didelė armėnų diaspora.