Praėjusią savaitę buvo užtvindyti ištisi sostinės – apie 30 mln. gyventojų turinčio megalopolio – rajonai, o dešimtims tūkstančių žmonių teko persikelti į laikinas prieglaudas.

Pareigūnai perspėjo gyventojus imtis atsargumo priemonių ir saugoti savo turtą ruošiantis naujoms audroms ateinančiomis savaitėmis.

Džakartos apylinkėse „vis dar yra galimi vidutinio ar didelio smarkumo krituliai su žaibais, griaustiniu ir stipriais vėjais“, rašoma pirmadienį paskelbtame Indonezijos meteorologijos tarnybos pranešime.

Institucija pranešė, kad praėjusią savaitę sostinę skalavusios liūtys buvo smarkiausios nuo XIX amžiaus, kai buvo pradėta rinkti tokius duomenis – taigi, miestą užklupo daugiausiai aukų pareikalavęs potvynis per daug metų.

Maždaug 377 mm kritulių iš dalies užtvindė didmiestį, o potvynio vandenys pasiekė net antrą kai kurių pastatų aukštą, iš krantų išsiliejus upėms.

Pirmadienį Džakartos vakaruose buvo hospitalizuoti mažiausiai du žmonės sugriuvus penkiaaukščiam pastatui. Pasak Indonezijos paieškos ir gelbėjimo tarnybos, nelaimė galėjo įvykti dėl susikaupusio lietaus vandens.

Pasak valdžios institucijų, pirmadienį aukų skaičius padidėjo iki 66, o dar dviejų žmonių ieškoma Lebake, esančiame į vakarus nuo sostinės.

Staigus potvynis Lebake pražudė kelis žmones, įskaitant septynerių metų berniuką, kurį, kaip pranešama, nusinešė potvynio vandenys.

Pirmadienį tūkstančiai žmonių pasiliko ankštose Džakartos prieglaudose, gelbėtojams besistengiant pasiekti izoliuotas bendruomenes už stichinės nelaimės užklupto miesto ribų.

Išvakarėse sveikatos priežiūros darbuotojai ir kareiviai purškė nusiaubtas sostinės dalis dezinfekavimo priemonėmis, siekdami užkirsti kelią ligų protrūkiams.