A. A. Mahdi prisijungė prie Abu Mahdi al Muhandiso kolegos Hadi al Ameri (Hadžio Amerio), šiitų dvasininko Ammaro al Hakimo (Amaro Hakimo), ekspremjero Nuri al Maliki (Nurio Malikio) ir kitų proiranietiškų veikėjų, pastebėtų didžiulėje minioje.

Karstai pirmiausia buvo nugabenti į svarbią šiitų šventovę Bagdado Kadimijos rajone, kur tūkstančiai gedulo maršo dalyvių skandavo „Mirtis Amerikai!“

Paskui minios palydėjo velionių palaikus į pietus iki vietos, esančios netoli Žaliosios zonos, kur įsikūrusios vyriausybinės įstaigos ir užsienio ambasados, įskaitant Jungtinių Valstijų atstovybę.

Vėliau žinomi veikėjai palydėjo karstus į pačią budriai saugomą Žaliąją zoną, kur įvyko oficiali ceremonija.

Q. Soleimani ir A. M. al Mohandisas buvo nukauti kartu su dar aštuoniais asmenimis per tikslų bepiločio orlaivio smūgį, surengtą anksti penktadienį, kai visi jie dviem automobiliais važiavo iš Bagdado tarptautinio oro uosto.

Q. Soleimani vadovavo Irano revoliucijos gvardijos užsienio operacijoms, o A. M. Muhandis buvo Irako sukarintų pajėgų „Hashed al Shaabi“ tinklo vadovo pavaduotojas.

Jiems žuvus kilo nuogąstavimų, kad Irako teritorija gali tapti netiesioginio Irano ir JAV karo zona. Tokius būgštavimus dar labiau pakurstė šeštadienį surengtas naujas antskrydis prieš Irano palaikomų kovotojų pozicijas.

„Hashed al Shaabi“, kurio dauguma grupuočių palaiko glaudžius ryšius su Iranu, pareiškė, kad per vėliausią ataką buvo smogta vienai iš jų vilkstinių.

Irakiečių valstybinė televizija pranešė, kad už antskrydį atsakingas Vašingtonas, bet JAV vadovaujama koalicija Irake teigė, kad tokios operacijos nesurengė.