D. Trumpas praėjusiuose rinkimuose užsitikrino rinkėjų evangelikų paramą nepaisant to, kad buvo tris kartus vedęs, kaltintas seksualiniu smurtu ir kontraversiška verslo praktika. Dabar jis jiems pažadėjo dar vieną stulbinamą pergalę „vardan tikinčiųjų ir šeimos, Dievo ir valstybės, vėliavos ir laisvės“.

„Tikrai tikiu, kad Dievas yra mūsų pusėje“, – sakė JAV prezidentas susirinkusiesiems Karaliaus Jėzaus tarptautinėje bažnyčioje Majamyje.

Tai buvo pirmasis D. Trumpo susitikimas su rinkėjais šiais metais prieš lapkritį įvyksiančią sunkią kovą su demokratų partijos kandidatu.

D. Trumpas, kuriam gresia apkalta Senate, bažnyčioje pasirodė, kad būtų palaimintas kelių pastorių, vedančių religines TV laidas.

„Visos prieš jį sukurtos demoniškos kliūtys bus pašalintos“, – aiškino Paula White, kuri dažnai įvardijama kaip D. Trumpo dvasinė patarėja.

Visuomeninio religijos tyrimų instituto (PRRI) instituto duomenimis, 77 proc. baltųjų evangelikų respublikonų teigiamai vertina D. Trumpo prezidentavimą. Tai didelė priešingybė Jungtinėse Valstijose augančiam nepasitenkinimui D. Trumpo darbu.

Tuo metu net 98 proc. evangelikų nepritaria galimam D. Trumpo nušalinimui iš pareigų apkaltos būdu.

Penktadienį vykęs renginys turėjo užtikrinti paramą D. Trumpui tarp svarbiausios demografinės grupės. 2016 m. jis šventė pergalę rinkimuose po sėkmės keliose svyruojančiose valstijose, nepaisant to, kad demokratų kandidatė Hillary Clinton surinko iš viso beveik 3 mln. daugiau balsų.
Todėl bet koks rėmėjų evangelikų praradimas gali D. Trumpui sutrukdyti pakartoti ankstesnę pergalę, ypač svyruojančiose valstijose, tokiose kaip Florida.

D. Trumpo rinkimų štabas buvo nemaloniai nustebintas, kai evangelikų žurnale „Christianity Today“ pasirodė straipsnis, kuriame prezidento elgesys vadinamas itin amoraliu ir išsakyta parama apkaltai.
Nepaisant to, D. Trumpui į pagalbą atėjo Franklinas Grahamas, pastoriaus Billy'io Grahamo sūnus. Jo tėvas išpopuliarino religines TV laidas (televangelizmą) 6-ajame XX a. dešimtmetyje ir įkūrė „Christianity Today“.

F. Grahamas pareiškė, kad jo tėvas būtų itin nuliūdintas žurnale pasirodžiusio straipsnio.
Tony Perkinsas, ultrakonservatyvios Šeimos tyrimų tarybos (Family Research Council) vadovas, sakė, kad straipsnis tėra vieno žmogaus nuomonė, o žmonių parama D. Trumpui išlieka tokia pati, jei ne stipresnė kaip 2016 m.

Evangelikų bažnyčia – pagrindinė protestantizmo forma JAV. Evangelikų daugiau nei katalikų ir kitų protestantų. Tyrimų centro „Pew Research Center“ duomenimis, vienas iš keturių amerikiečių save priskiria evangelikams.

D. Trumpas jų paramos siekė dar iki pergalės 2016 m. rinkimuose. Jis pasirinko Mike'ą Pence'ą, religingą konservatorių, viceprezidentu. Vėliau pažadėjo į Aukščiausiąjį teismą skirti teisėjus, kurie nepritarė abortams bei žadėjo nevaržyti ginklų įstatymų.

Sakydamas kalbą penktadienį, D. Trumpas pareiškė, kad pastarieji rinkimai nulems, ar tauta išgyvens, ir ilgai kalbėjo apie tariamą karą prieš religiją, kurį jam neva pavyko sustabdyti.