Pastate Kepo provincijos pakrantėje buvo ketinama atidaryti viešbutį, tačiau jis sugriuvo apie 16 val. 30 min. vietos (11 val. 30 min.) laiku. Internete pasklido vaizdo įrašas, kuriame matyti suspausti betoniniai aukštai bei į įvykio vietą skubantys ugniagesiai ir ekskavatorius.

Kambodžos lyderis Hunas Senas socialiniame tinkle „Facebook“ penktadienio vakarą pranešė, kad išvyko į nelaimės vietą.

Manoma, kad įstrigę yra maždaug 30 žmonių, o 17 jau buvo ištraukti iš griuvėsių ir nugabenti į ligoninę, kur du iš jų mirė, naujienų agentūrai AFP telefonu sakė Kepo administracijos atstovas Rosas Udongas.

Kambodža sulaukė statybų bumo, tačiau šis sektorius beveik neprižiūrimas valdžios, todėl statybvietėse pasitaiko daug nelaimingų atsitikimų.

Pernai birželį beveik 30 žmonių žuvo sugriuvus statomam pastatui kurortiniame Sihanukvilio miestelyje – sparčiai besivystančiame turizmo centre, užtvindytame Kinijos investicijų.

Praėjusį mėnesį Siem Reapo provincijoje mažiausiai trys darbininkai žuvo ir daugiau kaip dešimt buvo sunkiai sužeisti šventykloje sugriuvus nebaigtai statyti valgyklai.

Tarptautinės darbo organizacijos duomenimis, Kambodžoje statybose dirba apytiksliai 200 000 žmonių, daugiausia nekvalifikuotų darbininkų, kuriems mokamas dieninis atlyginimas ir kurių interesų negina profesinės sąjungos.