Vaizdo įrašas atsirado „YouTube“ svetainėje „Joella Horn“ kanale.

Greičiausiai, vaizdas užfiksuotas stebėjimo kamerų. Kadruose matyti betoninė tvora su spygliuota viela, žibintai, apsnigta trasa.

Akimirką, kai lėktuvas trenkiasi į žemę, galima pamatyti 07:23:14. Po kelių sekundžių kadre atsiranda lėktuvas. Jis slysta sniegu, pramuša tvorą, nuverčia žibintą, o tada vaizdas užtemsta.

DELFI primena, kad oro linijų „Bek Air“ lėktuvo katastrofa įvyko 2019 metų gruodžio 27 d. Per nelaimę žuvo 12 žmonių, o dar 49 buvo sužeisti.

Tarp aukų buvo ir orlaivio vadas Maratas Muratbaevas bei vietos žurnalistė Dana Kruglova. Iš viso lėktuve buvo 93 keleiviai ir penki įgulos nariai.

Kazachstano užsienio reikalų ministerija informavo, kad lėktuvu skrido keturi užsieniečiai – du Ukrainos ir po vieną Kinijos ir Kirgizijos pilietį. Visi jie išliko gyvi.

Pasak vicepremjero Romano Sklyaro, 23 metų senumo laineris pakildamas du kartus uodega palietė kilimo ir tūpimo taką. „Arba tai buvo piloto klaida, arba buvo techninių priežasčių“, – Almatoje surengtoje spaudos konferencijoje kalbėjo R. Sklyaras.

Oro linijų „Bek Air“ lėktuvas „Fokker-100“, skridęs iš Almatos į Nur Sultaną penktadienio rytą pakilęs oro uoste prarado aukštį, rėžėsi į betoninį atitvarą ir dviaukštį pastatą ir nukrito gyvenamajame rajone.

Lėktuvas „dingo iš radarų“ praėjus kelioms minutėms nuo jo pakilimo Almatoje, informavo oro uosto atstovai.