Vienas priešgaisrinės tarnybos pareigūnų sakė, kad tris gyvus likusius žmones pavyko ištraukti iš pastato griuvėsių Pira Gario rajone. Incidento vietoje dirba 35 priešgaisriniai automobiliai, taip pat tebeieškoma po nuolaužomis galėjusių atsidurti kitų žmonių.

Šis pareigūnas nesutiko skelbti savo pavardės, nes neturėjo įgaliojimų skelbti tokią informaciją.

Naujojo Delio administracinio regiono aukščiausio rango renkamas pareigūnas Arvindas Kejriwalas socialiniame tinkle „Twitter“ pranešė, kad vienas iš 13 sužeistų ugniagesių mirė. Per didžiulį gaisrą, kuris kilo pastato rūsyje, taip pat buvo sužeistas vienas apsaugos darbuotojas.

Gaisras įsiplieskė apie 4 val., kai pastate darbininkų nebuvo, informavo policija.

Pasak pareigūnų, ugniagesiai buvo sužeisti, kai dalyvavo gelbėjimo operacijoje. Jie buvo hospitalizuoti.

Liepsnos buvo užgesintos, bet tiršti dūmai tebekilo iš sugriuvusio pastato, kuriame buvo degių medžiagų, taip pat rūgšties ir plastiko, naudojamo baterijų gamybai, nurodė policija.

Gaisro priežastys tiriamos.

Liudininkas Deepu Pandey sakė, kad girdėjo daug sprogimų fabriko pastate. Šis galiausiai maždaug 9 val. sugriuvo.

„Rūsys šiame pastate buvo labai didelis, nes ten būdavo saugomos visos baterijų atsargos. Štai kodėl vis dar kartkartėmis girdime sprogimus“, – sakė fabriko prižiūrėtoju dirbęs Sarvanas Maurya.

Indijos gamyklose neretai kyla gaisrų, nes daugelis įmonių nesilaiko saugos reikalavimų.

Praėjusį mėnesį Naujajame Delyje per gaisrą keturių aukštų pastate, kur buvo nelegaliai gaminami sieniniai veidrodžiai ir siuvami mokykliniai krepšiai, žuvo mažiausiai 43 žmonės. Manoma, kad gaisras kilo dėl trumpojo jungimo.