Pagrindinė naujametinio sveikinimo mintis buvo ta, kad dabar Ukraina yra suskaldyta, o turi būti vieninga, informuoja lb.ua.

Prezidentas pažymėjo, jog visi ukrainiečiai yra skirtingi, „neidealūs ir ne šventi, o tiesiog žmonės – su savo trūkumais ir ydomis“.

„Tačiau mūsų pase nenurodyta, geras ar blogas ukrainietis, nėra skilties „patriotas“, „malorusas“, „vatnikas“ ar „banderovcas“. Ten viso labo parašyta: „Ukrainos pilietis“, – sakė V. Zelenskis.

„Kaipgi mums, tokiems skirtingiems, toliau kartu gyventi? Atsitverti milžiniška tvora? Kažkas mus įtikino, jog mūsų skirtumai yra svarbūs. O jeigu jie klydo?“ – kalbėjo šalies vadovas ir pridūrė, kad iš tikrųjų ukrainiečius vienija nemažai dalykų.

„Mes vienodai didžiuojamės garsiais tautiečiais. Nejaugi nustotume gerbti Tarasą Ševčenką ar Lesią Ukrainką sužinoję, už ką šie asmenys balsavo rinkimuose?

O jeigu Grigorijus Skovoroda ar Bogdanas Chmelnickis turėtų kitokią nuomonę dėl NATO? Ar mums rūpėtų, į kokią cerkvę eina Leonidas Kadeniukas ir Valerijus Lobanovskis?

Ką apie automobilių muitinės dokumentų tvarkymą galvoja Olegas Antonovas arba Sergejus Koroliovas? Ir kokia yra Bogdano Stupkos ar Leonido Bykovo nuomonė „Normandijos formato“ atžvilgiu. Mes juos vertiname už kitus dalykus“, – teigė Ukrainos prezidentas.

„Naujaisiais metais mums reikia būti vieninga šalimi kiekvieną dieną. Vienybė turi tapti mūsų nacionaline idėja, turime išmokti gyventi kartu ir gerbti vienas kitą savo šalies ateities labui.

Mylėti Ukrainą reiškia mylėti visus ukrainiečius, nesvarbu, kokiame šalies kampelyje jie gimė. 2020-aisiais metais visiems linkiu gerbti vienas kitą, taip pat sveikatos, kad nieko netrūktų ir būtų daug priežasčių šypsotis“, – linkėjo Ukrainos vadovas.

V. Zelenskio naujametiniame sveikinime dalyvavo pramogų pasaulio žvaigždės, žymūs sportininkai ir politikai.