Vienas iš suimtųjų yra vietos policijos vadovas, įtariamas ryšiais su organizuoto nusikalstamumo pasauliu, pranešė Meksikos žiniasklaida.

Aukos, įskaitant šešis vaikus, turėjo dvigubą JAV ir Meksikos pilietybę ir buvo nušautos viename užmiesčio kelyje nusikalstamumu liūdnai pagarsėjusioje šalies dalyje, kur narkotikų kartelių kovoja dėl pelningų nelegalios prekybos maršrutų į JAV.

Tyrėjai mano, kad kartelis supainiojo šeimą su varžovų gaujos nariais, tačiau kai kurie aukų artimieji šią teoriją atmeta – anot jų, žmonės buvo sąmoningai užpulti.

Prokuratūros pirmadienį išplatintame pareiškime nurodoma, kad gruodžio 26 dieną buvo suimti trys asmenys, įtariami dėl „galimos atsakomybės“ vykdant organizuotus nusikaltimus. Pareiškime nepatikslinama, kuo kaltinami anksčiau sulaikyti likę keturi įtariamieji.

Lapkričio 4 dieną surengtos žudynės įvyko teritorijoje tarp Sonoros ir Čihuahua valstijų. Po šio incidento padidėjo spaudimas prezidento Andreso Manuelio Lopezo Obradoro vyriausybei pademonstruoti, kad valdžia kovoja su brutaliu narkotikų kartelių smurtu.

Po žudynių JAV prezidentas Donaldas Trumpas pagrasino priskirti kartelius teroristinėms grupuotėms. Daugelis meksikiečių nuogąstavo, kad toks žingsnis paruoštų dirvą tolesniam Vašingtono kišimuisi.

Šį mėnesį A. M. Lopezas Obradoras susitiko su aukų artimaisiais ir informavo juos apie tyrimo eigą. Artimiausiomis dienomis turėtų įvykti antras aukų artimųjų ir meksikiečių valdžios atstovų susitikimas.