„Pastarosiomis dienomis kai kurios žiniasklaidos priemonės platino melagingus pranešimus apie paliaubas... Faktas, kad Afganistano Islamo Emyratas neturi planų skelbti paliaubas“, – rašoma Talibano pareiškime.

Tokį pareiškimą sukilėliai padarė vietos ir tarptautinėms pajėgoms rengiantis dar vienai kruvinai žiemai.

Aukų reikalaujančios kautynės tęsiasi net tuomet, kai Vašingtonas derasi su Talibanu, siekdamas sumažinti Amerikos karinį dalyvavimą šalyje mainais į sukilėlių įsipareigojimus pagerinti saugumo padėtį.

Afganistanas taip pat susidūrė su besitęsiančiu politiniu ginču po to, kai pareigūnai paskelbė preliminarius vėliausių prezidento rinkimų rezultatus, pagal kuriuos prezidentas Ashrafas Ghani turėtų užsitikrinti antrąją kadenciją.

Rinkimų komisijos dar nepaskelbė galutinių rezultatų, nes šiuo metu nagrinėja daugiau nei 16 tūkst skundų – taigi, galutinis žodis turėtų būti tartas artimiausiomis savaitėmis.

Talibanas jau ilgą laiką laiko A. Ghani Amerikos marionete ir atsisako derėtis su jo vyriausybe, todėl daugelis būgštavo, kad išpuoliai prieš Afganistano pajėgas tęsis, net jei JAV galiausiai susitars su kovotojais dėl savo kontingento išvedimo.