Daugiausiai aukų pareikalavusi nelaimė įvyko kelyje tarp Port Saido ir Dumjato miestų šiaurinėje šalies dalyje, kai su automobiliu susidūrė tekstilės fabriko darbininkus vežęs autobusas, savo svetainėje pranešė valstybinis laikraštis „Al-Ahram“.

Žuvo mažiausiai 22 drabužių fabrike dirbę vyrai ir moterys, o dar aštuoni žmonės buvo sužeisti.

Ši nelaimė įvyko praėjus vos kelioms valandoms po to, kai į rytus nuo Kairo kelyje į Raudonosios jūros Ain Sokhnos kurortą su sunkvežimiu susidūrė du turistus vežę autobusai, pranešė vienas saugumo pareigūnas.

Šaltiniai vietos ligoninėje pranešė, jog žuvo dvi moterys iš Malaizijos ir vienas vyras iš Indijos, taip pat trys egiptiečiai – vieno autobuso vairuotojas, kelionės gidas ir apsaugininkas.

Dar mažiausiai 24 žmonės, įskaitant keletą turistų, buvo sužeisti, kai kurie iš jų – sunkiai, pranešė ligoninės šaltiniai, nepateikę išsamesnės informacijos.

Egipte įvyksta daug eismo nelaimių, nes daugelis kelių yra prastai prižiūrimi, o taisyklių vangiai laikomasi.

Tačiau valdžios pastangos kovoti su eismo taisyklių pažeidimais, įskaitant greičio viršijimą, pastaraisiais metais, regis, davė vaisių ir oficialūs duomenys rodo, jog žuvusiųjų keliuose mažėja.

Pasak statistikos tarnybos, 2018 metais šalyje įvyko 8,48 tūkst. kelių eismo nelaimių, o metais anksčiau – 11,098 tūkstančio.

Tuo tarpu žuvusiųjų per kelių eismo nelaimes skaičius, oficialiais duomenimis, nuo daugiau kaip 5 tūkst. 2016 metais sumažėjo iki 3,747 tūkst. 2017 metais ir iki 3,087 tūkst. 2018-aisiais.