„Sprogimas buvo niokojantis; galiu patvirtinti, kad žuvo daugiau kaip 20 civilių, daug daugiau sužeista, bet aukų skaičius gali būti didesnis“, – naujienų agentūrai AFP sakė policijos pareigūnas Ibrahimas Mohamedas.

„Suskaičiavau 22 lavonus, visi jie – civilių; taip pat buvo daugiau kaip 30 sužeistų. Tai tamsi diena“, – pasakojo sprogdinimo liudininkas Ahmedas Moalimas Warsame (Ahmedas Moalimas Varsamė).

Tuo metu Somalio parlamento narys Abdirizakas Mohamedas per „Twitter“ parašė, kad sprogimas nusinešė daugiau kaip 90 žmonių gyvybių ir kad tarp žuvusiųjų yra mažiausiai 17 policininkų ir keturi užsieniečiai.

Saugumo pareigūnas Abdulahi Adanas anksčiau sakė, kad judriame Mogadišo rajone buvo detonuotas sprogmenų prikrautas sunkvežimis.

„Manome, kad jį vairavo mirtininkas sprogdintojas, mėginęs pakenkti civiliams gyventojams“, – nurodė jis.

Sprogimas nugriaudėjo vietoje, kur dažnai formuodavosi eismo spūstys dėl saugumo patikros posto ir mokesčių rinkimo punkto.

„Tai niokojantis incidentas, nes sprogimo metu toje vietoje buvo daug moksleivių, vežamų autobusais“, – sakė kitas įvykio liudininkas Muhibo Ahmedas.

Netoli incidento vietos buvęs Sakariye Abdukadiras sakė, kad sprogimo banga išdaužė jo automobilio langus.

„Temačiau išsibarsčiusius aukų kūnus... kai kurie jų buvo neatpažįstamai apdegę“, – pasakojo jis.

Mogadiše neretai įvykdoma atakų panaudojant užminuotus automobilius. Somalyje aktyviai veikia islamistų judėjimas „al Shabaab“, palaikantis glaudžius ryšius su teroristų tinklu „al Qaeda“.

Ši grupuotė 2011 metais buvo išstumta iš Somalio sostinės, bet tebekontroliuoja kai kurias kaimiškas vietoves. „Al Shabaab“ taip pat yra surengusi atakų kaimyninėje Kenijoje.

Prieš dvi savaites penki žmonės žuvo per kelias valandas trukusį „al Shabaab“ kovotojų puolimą prieš vieną viešbutį Mogadiše, kuriame neretai apsistoja politikų, karininkų ir diplomatų.