Orlaivyje, negrįžusiame numatytu laiku ketvirtadienio popietę, buvo septyni žmonės. Nėra jokių požymių, kad sraigtasparniui sudužus kas nors liko gyvas, o paskutiniojo dar nerasto žmogaus paieškos bus tęsiamos šeštadienį ryte, vietos žiniasklaida citavo priešgaisrinės tarnybos informaciją.

„Šešių asmenų palaikai penktadienio popietę buvo paimti iš sraigtasparnio sudužimo vietos Kokės netoli Nualolo“, – sakoma Kauajo apygardos pranešime.

Aukų vardai nebuvo paviešinti, kol apie nelaimę nebuvo informuoti jų artimieji.

Pranešime sakoma, kad paieškas teko sustabdyti dėl nepalankių orų, bet jos bus tęsiamos šeštadienio rytą.

„Mūsų širdys sudaužytos šios tragedijos, ir toliau prašome visuomenę atsižvelgti į šios gniuždančios padėties opų pobūdį“, – sakė Kauajo meras Derekas Kawakami.

„Mūsų mintys ir maldos – su visų aukų šeimomis ir mylimais žmonėmis“, – kalbėjo jis.

Tarnybos buvo informuotos, kad vienas iš bendrovės „Safari Helicopters“ sraigtasparnių, skraidinęs ekskursiją virš Na Pali vietovės, dingo ketvirtadienį apie 18 val. vietos (penktadienį 6 val. Lietuvos) laiku.

„Paskutinį kartą ryšys su sraigtasparniu buvo užmegztas apie 16 val. 40 min.; tuo metu pilotas perdavė, kad ekskursija palieka Veimėjos kanjono apylinkes“, – sakoma pranešime.

Pakrančių sargybos, vietos policijos ir ugniagesių departamentų bei kitų agentūrų pareigūnai surengė dingusio orlaivio paieškų operaciją.

Kauajis, ketvirtoji pagal dydį Havajų sala, yra kalnuota; joje esama uolėtų skardžių ir vešlių atogrąžų miškų.