L. Fioramonti socialiniame tinkle „Facebook“ parašė, jog antradienį informavo ministrą pirmininką Giuseppe Conte apie savo sprendimą, ir sakė, kad ėjo šias pareigas norėdamas „pakeisti... tendenciją, kai Italijos mokyklos, aukštasis mokslas ir moksliniai tyrimai daugelį dešimtmečių patiria didžiules kančias“.

Jo teigimu, vyriausybė nesugebėjo „užtikrinti finansinės vaterlinijos,... ypač tokiose svarbiose srityse kaip universitetai ir moksliniai tyrimai“.

L. Fioramonti atsistatydinimas yra naujas smūgis koalicinei vyriausybei, kurią M5S vos prieš keturis mėnesius sudarė su centro kairiąja Demokratų partija.

Tarp partnerių jau kilo nesutarimų keliose srityse, įskaitant migraciją.

M5S lyderis Luigi Di Maio, dirbantis užsienio reikalų ministro poste, sulaukė griežtos bendrapartiečių kritikos, o keli įstatymų leidėjai net perėjo į ultradešiniųjų, prieš imigraciją nusistačiusią „Lygą“, kuriai vadovauja Matteo Salvini.

Pasak žiniasklaidos, L. Fioramonti ketina suformuoti parlamente nepriklausomą, G. Conte remsiančią frakciją, galinčią tapti naujos politinės partijos užuomazga.