Netrukus po to, kai užpuolikas detonavo sprogmenų prikrautą automobilį, grupė sukilėlių įsiveržė į kompleksą ir ėmė šaudyti į afganų pajėgas.

Atsakomybės už šį išpuolį Balcho provincijoje kol kas niekas neprisiėmė, nurodoma ministerijos pranešime. Jame pažymima, kad per sprogimą ir po jo surengtą „teroristinę ataką“ taip pat buvo sužeisti trys Afganistano kariškiai.

Provincijos gubernatoriaus atstovas Muniras Farhadas sakė, kad susišaudymas komplekso viduje tęsėsi kelias valandas, kol galiausiai puolimas buvo atremtas.

Talibanas pastarosiomis dienomis aktyviai veikia Balche. Antradienį kovotojai užpuolė armijos kontrolės punktą Daulat Abado rajone ir nukovė mažiausiai septynis afganų kareivius, o dar šešis saugumo pajėgų pareigūnus – tris karius ir tris žvalgybininkus – sužeidė.

Talibano atstovas Zabihullah Mujahidas prisiėmė atsakomybę už tą išpuolį ir sakė, kad sukilėliai paėmė į nelaisvę keturis karius bei konfiskavo kontrolės punkte rastų ginklų bei šaudmenų.

Talibai dabar kontroliuoja ar turi įtakos beveik pusėje Afganistano teritorijos. Ekstremistai beveik kasdien rengia išpuolius prieš Afganistano ir JAV pajėgas, taip pat – prieš vyriausybės pareigūnus, nors Talibanas šiuo metu derasi su JAV pasiuntiniu, kuriam pavesta susitarti dėl 18 metų besitęsiančio konflikto – ilgiausio Amerikos karo – nutraukimo.

Šalyje taip pat žūsta daug civilių, patenkančių į kryžminę ugnį ar sprogstant kovotojų paliekamoms pakelės bomboms.