„Pateiksime pasiūlymą nusiųsti karių [į Libiją], kai tik parlamentas atnaujins darbą [sausio 7 dieną]", – sakydamas kalbą Ankaroje pareiškė R. T. Erdoganas.

„Dievui leidus, priimsime jį parlamente sausio 8–9 dienomis ir taip atsakysime į [NSV] kvietimą“, – sakė jis.

Šeštadienį Turkijos parlamentas ratifikavo susitarimą su premjero Fayezo al Sarrajo (Fajezo Saradžo) NSV dėl saugumo ir karinio bendradarbiavimo. Tačiau kariams į Libiją nusiųsti reikia atskiro įstatymo.

R. T. Erdoganas su savo gynybos ministru ir žvalgybos vadovu trečiadienį buvo nuvykęs iš anksto neskelbto vizito į Tunisą – aptarti, kaip būtų galima pasiekti ugnies nutraukimą Libijoje.

Po ilgamečio Libijos diktatoriaus Muammaro Gaddafi (Muamaro Kadafio) nuvertimo ir nužudymo 2011-aisiais šalyje susiformavo dvivaldystė – Tripolyje veikia NSV, o šalies rytuose – vadinamoji Libijos nacionalinė armija (LNA), vadovaujama maršalo Khalifos Haftaro (Chalifos Haftaro), kuri nuo šių metų balandžio mėgina užimti sostinę.

R. T. Erdoganas pastarosiomis savaitėmis žadėjo didinti karinę pagalbą NSV.

Be Turkijos, Tripolyje įsikūrusią NSV palaiko Italija ir Kataras. Libijos rytus kontroliuojančią vyriausybę remia Prancūzija, Rusija, Jordanija, JAE, Egiptas ir kitos galingosios arabų šalys, kurių visų santykiai su Turkija yra įtempti.