„Teismas paskyrė mirties bausmes penkiems vyrams, kurie tiesiogiai dalyvavo nužudyme“, – sakoma prokuroro pranešime.

Valstybinė televizija „Al-Ekhbariya“ pranešė, kad dar trims asmenims buvo skirtos įkalinimo bausmės. Visi nuteistieji turi teisę skųsti teismo verdiktą.

Saudo Arabijos prokurorai anksčiau yra sakę, kad buvęs karališkųjų rūmų patarėjas Saudas al Qahtani ir buvęs žvalgybos vadovo pavaduotojas Ahmadas al Assiri vadovavo grupei, 2018-ųjų spalį karalystės konsulate Stambule nužudžiusiai J. Khashoggi ir sukapojusiai jo kūną.

Vis dėlto S. al Quahtani veikla buvo tiriama, bet jam nebuvo pareikšti jokie kaltinimai „esant nepakankamai įrodymų“, o A. al Assiri kaltinimai buvo pareikšti, bet galiausiai jis buvo išteisintas tuo pačiu pagrindu, sakoma prokuroro pranešime.

Iš 11 asmenų, kuriems šioje byloje buvo pareikšti kaltinimai, penki buvo nuteisti myriop, trijų laukia kalėjimo bausmės, o likusieji buvo išteisinti.

Teismas taip pat nusprendė, kad tuometinis Saudo Arabijos generalinis konsulas Stambule Mohammedas al Otaibi yra nekaltas. Jis buvo paleistas iš kalėjimo teismui paskelbus nuosprendžius žurnalisto nužudymo byloje, skelbia valstybinė televizija.

Pasak prokuroro, devyniuose itin slaptuose Rijado teismo posėdžiuose, kuriuose buvo nagrinėjama J. Khashoggi nužudymo byla, dalyvavo tarptautinės bendruomenės atstovai ir žurnalisto artimieji.

„Išsiaiškinome, kad J. Khashoggi nužudymas nebuvo tyčinis“, – priduriama pranešime.

Su laikraščiu „The Washington Post“ bendradarbiavusį ir Saudo Arabijos įtakingą sosto įpėdinį princą Mohammadą bin Salmaną kritikavusį J. Khashoggi paskutinį kartą matė įeinantį į Saudo Arabijos konsulatą Stambule 2018 metų spalio 2 dieną.

Vyras ketino susitvarkyti dokumentus, reikalingus santuokai su Turkijos pilietybę turinčia sužadėtine Hatice Cengiz.