Anot kanalo šaltinių, Talibano delegacijos vizito Pakistane metu įvyko grupės atstovų ir vyresniųjų susitikimas, kurie „sutiko su pasiūlymu šalyje skelbti trumpalaikes paliaubas, pasirašius Talibano ir JAV susitarimą“.

Anot Talibano buvusio lauko vado Seyido Akbaro Agho, Talibano delegacija Katare „išvyko [į Pakistaną] pasitarti su savo vyresniaisiais dėl trumpalaikių paliaubų“.

„Matyt, kad derybų rezultatai leidžia skelbti paliaubas [Afganistane]", – sakė jis.

Taip pat pažymima, kad JAV specialusis pasiuntinys Afganistano klausimu Zalmay Khalilzadas dabar yra Katare ir laukia Talibano sprendimo dėl smurto mažinimo ir paliaubų, kad būtų galima atnaujinti dvišales derybas dėl taikos susitarimo.

Pernai rudenį JAV pradėjo separatistines derybas su Talibanu, jose nedalyvaujant Kabulo vyriausybei. Po devynių derybų turų skelbta apie esminį susitarimą, numatantį daugiau kaip 5 tūkst. JAV karių išvedimą iš Afganistano. Tačiau tada JAV prezidentas Donaldas Trumpas paskelbė atšaukiantis neoficialų susitikimą su savo Afganistano kolega ir Talibano lyderiais. Toks sprendimas buvo priimtas po Kabule įvykdyto teroristinio išpuolio, per kurį žuvo 12 žmonių, įskaitant JAV kareivį.