Nuo 2014 m. prancūzų misijai prieš džihadistus Malyje, Nigeryje ir Burkina Fase vykdyti pasitarnavusiais dronais nuo šiol bus galima nusitaikyti į taikinius.

Prancūzija prisijungia prie nedidelės šalių, kovoje pasitelkiančių ginkluotus, per atstumą valdomus lėktuvus, grupės: JAV, Jungtinės Karalystės, Izraelio.

Kiekvienas „Reaper“ dronas gabens 250 kg lazeriu nukreipiamų sprogmenų. Jie pradedami naudoti prieš tai aviacijos bazėje Nigerio sostinėje Niamėjuje įvykdžius kelis valdymo bandymus.

„Pagrindinės jų funkcijos vis dar yra stebėjimas ir žvalgyba... tačiau jų panaudojimą galima išplėsti ir vykdant antskrydžius“, – sakė F. Parly.

„Barkhane“ operacijoje dalyvauja 4 500 Prancūzijos kariškių, Sahelyje jie kovoja su jau septynerius metus sukilusiais džihadistais. Dėl neramumų žuvo tūkstančiai civilių, šimtai tūkstančių buvo priversti palikti namus.

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas savaitgalį apsilankys Nigeryje, kur išreikš pagarbą kariškiams iš šios Vakarų Afrikos šalies, praėjusį mėnesį žuvusiems džihadistų išpuolio metu.

Sausio 12 d. pietvakariuose esančiame Paulo mieste Prancūzija taip pat organizuoja viršūnių susitikimą dėl besitęsiančio konflikto, kuriame dalyvaus Burkina Faso, Čado, Malio, Mauritanijos ir Nigerio prezidentai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)