Gautomis žiniomis, iš viso nuteista daugiau kaip 100 asmenų. 28 nuteistieji, tarp jų – aštuoni klano nariai, turės kalėti iki gyvos galvos.

Savo ruožtu portalas „The Philippine Star“ informuoja, kad nuteista keliolika policininkų, kurie pripažinti nusikaltimo bendrininkais. Jiems skirtos 6-10 metų laisvės atėmimo bausmės.

„Pagaliau teisingumas įvykdytas, - pareiškė šalies teisingumo ministras Menardas Guevarra. – Mes patenkinti teismo sprendimu. Mes tikime, kad jis labai kruopščiai išnagrinėjo įrodymus“.

Teisiamiesiems buvo pateiktas kaltinimas sąmokslu rengiant pasalą konkuruojančio klano atstovams, vykusiems į Šarif Agvako miestą registruoti savo kandidato į gubernatoriaus postą. Tad nusikaltimas Mindanao saloje buvo įvykdytas dėl politinių motyvų vykstant kovai dėl valdžios.

„Reuters“ pažymi, kad keli liudytojai šioje byloje buvo nužudyti. Šią savaitę organizacija „Human Rights Watch“ pareiškė, kad laisvėje liko dešimtys įtariamųjų, kurie kelia grėsmę liudytojų ir aukų šeimų saugumui.

Masinės žudynės buvo surengtos 2009 metų lapkričio 23 d. Filipinų pietuose esančioje Magvindanao provincijoje. Per jas Ampatuano klanas panaudojo savo privačią armiją. Tą dieną didelė grupė žmonių, tarp kurių buvo politikų ir žurnalistų, vyko į Šarif Agvaką rengti 2010 metų gegužės 10 d. numatytų visuotinių rinkimų ir registruoti kandidatų.

Aukos buvo sušaudytos, o paskui užkastos didelėje duobėje ekskavatoriumi. Tarp nužudytųjų – 32 žurnalistai, kandidato į gubernatorius žmona ir artimieji.